Madal Bal - naturalny syrop z drzew
SUPLEMENT DIETY
Zawartość: 500 ml
Syrop powstaje z kombinacji czystego syropu klonowego Ptasie Oko i syropów wielu różnych palm. Do jego produkcji używany jest wyłącznie najczystszy sok pozyskiwany ze starannie wyselekcjonowanych drzew rosnących w niezanieczyszczonym środowisku. Aby otrzymać 1 litr syropu Neera, konieczne jest przetworzenie 40-50 litrów słodkiego soku.
Syrop zawiera esencjonalne sole mineralne, takie jak potas, wapń, magnez, mangan czy sód — w połączeniu z cytryną staje się naturalnym elektrolitem.
Przepis na napój Neera (250 ml): Składniki: 2 łyżki stołowe syropu z drzew Madal Bal, 2 łyżki stołowe świeżego soku z cytryny, pół szczypty pieprzu cayenne lub odrobina imbiru. Sposób przygotowania: W szklance połącz sok z cytryny, syrop oraz pieprz cayenne (lub imbir). Zalej mieszankę zimną albo gorącą (lecz nie wrzącą) wodą. W chłodniejsze dni preferowana jest gorąca woda, podczas upałów – zimna. Napój Neera pijesz według uznania – zaleca się spożywanie 6 do 10 szklanek (1,5-2,5 litra) dziennie.
Skład syropu: Syropy palmowe (Arenga, Kitul, Palmyra, Nipah oraz palm kokosowych) pochodzące z Indonezji i Sri Lanki. Syrop klonowy Ptasie Oko C+, który jest pozyskiwany z rozległych lasów klonowych w Północnej Ameryce, w szczególności w Kanadzie.
Producent: Madal Bal