Zestaw 2 x Balsam Bołotowa + Magnez z B6
SUPLEMENT DIETY
Balsam Bołotowa (kiedyś "Carska Wódka")
Zawartość: 500 ml
Oferowany produkt "Balsam Bołotowa" jako jedyny w Polsce, posiada licencję prof. Bołotowa.
Doskonały na poprawę funkcji organizmu. Stymuluje żołądek do produkcji soków żołądkowych o odpowiednim PH (0,9–3,0 PH). Stosowany w wielu dolegliwościach, które związane są z chorobami autoimmunologicznymi m.in. stwardnienie rozsiane (SM), zespół przewlekłego zmęczenia, choroby Hashimoto i Gravesa-Basedowa, cukrzyca insulinozależna, reumatoidalne zapalenie stawów, toczeń, zesztywniające zapalenie stawów, polimialgia reumatyczna, zespół Sjögrena, bielactwo, zapalenie wielomięśniowe, łuszczyca, atopowe zapalenie skóry (AZS). Może być również stosowany zapobiegawczo.
Stosowanie: Zaczynamy od 5 ml podczas każdego posiłku przez tydzień. Następny tydzień 10 ml podczas każdego posiłku. Docelowo 10-15 ml przed każdym posiłkiem. Na początku można rozcieńczyć z wodą (max. 50 ml). Można również stosować doraźnie w przypadku zgagi czy niestrawności (przejedzenia) – 1 łyżka łagodzi sytuację.
Bołotow zaleca, abyśmy słuchali swojego organizmu i wybrali czy odpowiada nam picie balsamu w trakcie posiłku, czy przed. Istotne jest, abyśmy zrozumieli, jak ważne jest odpowiednie zakwaszenie żołądka.
Składniki: woda, sok z winogron, sól, ocet winny, mieszanina kwasów nieorganicznych.
PRZECHOWYWANIE: Osad jest naturalnym zjawiskiem i nie obniża wartości produktu. Przed użyciem wstrząsnąć. Przechowywać w ciemnym miejscu, w temperaturze pokojowej. Termin przydatności po otwarciu 2 lata.
Magnez + B6 - Dr. Ewa Dąbrowska
Zawartość: 120 kapsułek
MAGNEZ + B6 to suplement diety w postaci jabłczanu. Jest to forma zapewniająca znakomitą przyswajalność. Połączenie magnezu z witaminą B6 sprawia, że kapsułki w optymalny sposób zaspokajają zapotrzebowanie na te składniki. Preparat polecany jest przez dr Ewę Dąbrowską w przypadku niedoboru magnezu. Niedostateczne dostarczanie tego pierwiastka wiąże się ze spożywaniem dużej ilości produktów rafinowanych, czyli wysoko przetworzonych. Deficyt magnezu może być też spowodowany okresowym postem opartym na diecie warzywno-owocowej. Problemem stanowi też nowoczesna i zmasowana produkcja rolna. Wyjałowienie gleby ma wpływ na zawartość witamin i minerałów w produktach spożywczych. Życie w intensywnym tempie oraz praca w napięciu powodują, że nasz organizm ma zwiększone zapotrzebowanie na magnez.
Właściwości magnezu:
– zapewnia sprawność i siłę mięśni, podnosi wydolność organizmu
– zmniejsza zmęczenie
– zapewnia zdrowe kości i zęby
Właściwości witaminy B6:
– bierze udział w produkcji czerwonych krwinek
– zapewnia równowagę hormonalną
– przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego
Dawkowanie: zalecana porcja do spożycia w ciągu dnia oraz sposób stosowania: dorośli: 1 kapsułka dziennie podczas posiłku. Należy popić dużą ilością wody.
Składniki: magnez (jabłaczan magnezu); inulina; substancja wypełniająca: hydroksypropylometyloceluloza; leucyna; witamina B6 (chlorowodorek pirydoksyny).
Skład zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia:
Składniki w 1 kapsułce – %RWS*
Witamina B6: 1,4 mg – 100%
Magnez: 150 mg – 40%
*RWS- Referencyjnych Wartości Spożycia