Ocet jabłkowy
BECZKOWY, EKOLOGICZNY
Zawartość: 500 ml
Składniki: mus jabłkowy, sok z cytryn. Niepasteryzowany, bez konserwantów, bezglutenowy, 100% roślinny.
Stosowanie: 1-2 łyżki stołowe (15-30 ml) rozcieńczone w szklance wody. Miksturę pijemy 1-2 razy dziennie – rano na czczo i przed posiłkami.
Zastosowania lecznicze octu jabłkowego:
+ Zabija bakterie i grzyby
Za sprawą kwasu octowego, ocet jabłkowy wykazuje działania antybakteryjne i przeciwgrzybiczne.
+ Obniża poziom cukru we krwi
Ocet jabłkowy wspomaga, reguluje poziom cukru we krwi oraz zwiększa wrażliwość komórek na insulinę
+ Obniża zły cholesterol
Kwas octowy i pektyny zawarte w occie jabłkowym korzystnie wpływają na układ krążenia, zmniejszając ryzyko miażdżycy.
+ Wspomaga odchudzanie
Ocet jabłkowy daje uczucie sytości na dłużej, dzięki czemu pomaga zjeść mniej.
+ Jest źródłem antyoksydantów
Ocet jabłkowy zawiera przeciwutleniacze - polifenole, chinony, katecholaminy, witaminy A, E, D - to one skutecznie walczą z wolnymi rodnikami.
+ Zawiera żywe kultury bakterii
Za sprawą matki octowej i kolonii drożdżowych ocet jabłkowy może korzystnie wpływać na florę jelitową.